Prieskum: V druhom kole prezidentských volieb by bol Fico a Hrušovský

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 12:06 • 2 min
Prieskum: V druhom kole prezidentských volieb by bol Fico a Hrušovský

BRATISLAVA - Keby sa prezidentské voľby konali tento mesiac, do druhého kola by postúpil Robert Fico so ziskom 44,6 percenta hlasov, ak by sa rozhodol kandidovať, a Pavol Hrušovský s 15,2 percenta.

slovakia

left justify in out

Na treťom mieste by skončil Radoslav Procházka so ziskom 14,8 percenta, nasledovaný Jánom Čarnogurským, ktorého by podporilo 11,8 percenta opýtaných. Andrej Kiska by získal 9,6 percenta hlasov a Peter Osuský by mal štvorpercentnú podporu. Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu, ktorý v dňoch 5. až 20. júla vykonala agentúra Polis Slovakia pre televíziu TA3 na vzorke 1 083 respondentov starších ako 18 rokov v celej SR, informoval agentúru SITA konateľ agentúry Polis Ján Baránek.

Respondentov sa pýtali: "Keby sa voľby prezidenta konali tento víkend, ktorého z nasledujúcich kandidátov by ste volili?" Preferencie vypočítali z 58-percentnej účasti, pričom 42 percent voličov ešte bolo nerozhodnutých alebo by sa na voľbách nezúčastnili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona