Prieskum: Súdnictvu nedôveruje 74 percent opýtaných

NETKY.SK • 7 Október 2015, 11:57 • 2 min
Prieskum: Súdnictvu nedôveruje 74 percent opýtaných

BRATISLAVA - Súdnictvu na Slovensku nedôveruje 74 percent opýtaných. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v období od 1. do 9. septembra robilo združenie VIA IURIS v spolupráci s Agentúrou Focus na vzorke 1 003 respondentov starších ako 18 rokov.

slovakia

left justify in out

Respondenti odpovedali na otázku: "Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim inštitúciám – súdy a súdnictvo?" .

 

Súdom a súdnictvu podľa výsledkov prieskumu vôbec nedôveruje 37 percent opýtaných a skôr nedôveruje ďalších 37 percent. Odpoveď "skôr dôverujem" využilo 20 percent respondentov a dve percentá opýtaných súdom a súdnictvu dôveruje úplne. Odpovedať na otázku nevedelo päť percent opýtaných. Spomedzi respondentov sa 64 percent v prieskume podľa VIA IURIS vyjadrilo, že za uplynulý rok nezaznamenali v súdnictve žiadne pozitívne zmeny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona