Prieskum: Štvrtinu Slovákov trápia obavy z nedostatočného príjmu

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 14:58 • 2 min
Prieskum: Štvrtinu Slovákov trápia obavy z nedostatočného príjmu

BRATISLAVA - Štvrtinu Slovákov trápia obavy z nedostatočného príjmu.

slovakia

left justify in out

Tie pramenia z možnej straty zamestnania. Najviac Slovákov zaťažujú vo výdavkoch platby nájomného a hypoték. Vyplynulo to z prieskumu spoločnosti GfK, ktorý robila pre spoločnosť Provident Financial. Hrozba straty zamestnania a nezamestnanosť ako taká trápi Slovákov viac ako výdavky na energie a domácnosť. Takmer tretina Slovákov sa obáva práve nedostatočného príjmu. "V čase neistoty je potrebné vytvárať si finančnú rezervu predovšetkým na tie základné výdavky domácnosti. Optimálne je odložiť si na tri mesiace dopredu a z týchto financií neriešiť naozaj nič iné,“ uviedol Marián Kolembus zo spoločnosti Provident Financial.

 

Ako hlavný dôvod zvyšovania nákladov na život respondenti uvádzajú nájomné alebo hypotéky, vyjadrilo sa tak 42 % Slovákov. Ak už sa rozhodnú požičať si, potrebujú tým riešiť predovšetkým neočakávané výdavky alebo konsolidáciu svojich dlhov. Z prieskumu tiež vyplynulo, že Slováci sa menej spoliehajú na štát, viac na súkromné spoločnosti a dlhodobé investície. 

 

Prieskum uskutočnila agentúra GFK v apríli tohto roka medzi 8 040 zákazníkmi Provident Financial na ôsmich trhoch, kde spoločnosť pôsobí. A to v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Litve a v Mexiku metódou online dotazníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona