Prieskum: Smer-SD by v parlamentných voľbách vyhral s 38,1 percenta

NETKY.SK • 12 Február 2014, 14:47 • 2 min
Prieskum: Smer-SD by v parlamentných voľbách vyhral s 38,1 percenta

BRATISLAVA - Prieskum agentúry Focus.

slovakia

left justify in out

Ak by sa parlamentné voľby konali uplynulý víkend, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 38,1 percenta hlasov. Za ňou by skončilo KDH s 12,7 percenta, tretie by bolo hnutie OĽaNO s rovnými ôsmimi percentami. Výsledky vyplývajú z prieskumu preferencií politických strán, ktorý urobila agentúra Focus.

 

Prieskum verejnej mienky formou osobného rozhovoru agentúra uskutočnila od 27. januára do 5. februára 2014 . Výberovú vzorku tvorilo 1 051 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentom položili otázku: "Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany. Ktorej strane by ste dali svoj hlas?" Z opýtaných respondentov by 18,1 percenta nešlo voliť a 15,4 percenta z nich odpovedalo "neviem“, resp. „nechcem odpovedať“. 

 

Do parlamentu by sa zo štvrtej pozície dostala SDKÚ-DS so ziskom 7,2 percenta hlasov, Mostu-Híd by hlas odovzdalo 6,2 percenta respondentov. Brány národnej rady by prekročila aj SMK s 5,9 percenta aj SaS, ktorá by získala 5,4 percenta. Do parlamentu by voliči podľa výsledkov prieskumu neposlali hnutie NOVA (4%), ani SNS (3,3 %) či ĽS Naše Slovensko (3,1 %). Agentúru SITA informoval Martin Slosiarik z Agentúry Focus. 

Agentúra SITA k správe vydá tabuľku pod titulkom Tab: Smer-SD by v parlamentných voľbách vyhral s 38,1 percenta 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies