Prieskum: Smer by vo voľbách získal viac ako 45 percent hlasov

NETKY.SK • 5 November 2013, 12:37 • 2 min
Prieskum: Smer by vo voľbách získal viac ako 45 percent hlasov

BRATISLAVA - Strana Smer-SD si drží vysoké preferencie voličov. V prípade, že by sa parlamentné voľby konali v tomto období, voliči by súčasnej vládnej strane dali viac ako 45 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť zisťovala odpoveď respondentov na otázku, či by sa zúčastnili na voľbách do NR SR, ak by sa konali zajtra a koho by volili. V ankete, ktorá sa uskutočnila v dňoch 16. septembra až 13. októbra, odpovedalo 1074 respondentov vo veku 18 až 79 rokov.

"Z odpovedí respondentov, ktorí sa na voľbách chcú zúčastniť (53,9 percenta), vychádza, že Smer-SD by dostal 45,1 percenta všetkých hlasov," informoval riaditeľ spoločnosti Jindřich Bardon. Dodal, že na druhom mieste skončila SDKÚ-DS s 9,3 percentami hlasov a treťou najpreferovanejšou stranou v ankete bolo KDH s 8,5 percentami. Do parlamentu by sa dostali aj OĽaNO (7,2 percenta), SaS (7 percent) a Most-Híd (6,8 percenta). Na hranici zvoliteľnosti sú SNS (5,4 percenta) a SMK (4,7 percenta).

Bardon tiež informoval, že na voľbách by sa určite nezúčastnila tretina opýtaných v prieskume (32,7 percenta), nerozhodných v otázke účasti na voľbách je 4,7 percenta respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona