Prieskum: Smer by v júni volilo 39,3 percenta ľudí, v NR SR by bolo sedem strán

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 13:26 • 2 min
Prieskum: Smer by v júni volilo 39,3 percenta ľudí, v NR SR by bolo sedem strán

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v júni, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 39,3 percenta hlasov. V parlamente by bolo spolu sedem strán.

slovakia

left justify in out

Okrem Smeru-SD aj KDH, Sieť, OĽaNO, SNS, Most-Híd a SaS. Vyplýva to z výsledkov volebného prieskumu, ktorý za jún robila agentúra Median SK na vzorke 1163 respondentov vo veku 18 a viac rokov.
     

Na druhom mieste skončilo KDH, ktoré by volilo 9,4 percenta opýtaných. Tretia Sieť by získala 9,3 percenta hlasov. Nasleduje hnutie OĽaNO, ktoré by si vybralo 8,2 percenta opýtaných, a SNS so 6,8 percentami. Most-Híd by získal 6,1 percenta hlasov a posledná strana, ktorá by sa dostala do parlamentu, je SaS. Volilo by ju 5,5 percenta opýtaných.
     

Päťpercentnú hranicu potrebnú pre vstup do parlamentu by nedosiahla SMK, ktorú by volilo 4,1 percenta opýtaných, ani SDKÚ-DS. Tej by svoj hlas odovzdalo podľa prieskumu 3,3 percenta respondentov. Žiadna iná strana či hnutie neprešla v prieskume cez tri percentá.
     

Respondentov sa agentúra pýtala aj to, či by sa zúčastnili volieb. Určite by sa zúčastnilo 32,2 percenta a skôr áno 22,9 percenta opýtaných. Skôr nie 10,4 percenta a určite nie 31 percent. Ďalších 3,5 percenta odpovedalo, že sa ešte nerozhodli, či by sa volieb zúčastnili.
     

Median SK robil prieskum v termíne od 25. 5. do 21. 6. náhodným kvótnym výberom. Respondenti tvoria reprezentatívnu vzorku populácie SR podľa údajov Štatistického úradu SR. Nálady voličov skúmala agentúra cez osobné rozhovory a tiež cez webdotazník, ktorí respondenti vypĺňali samostatne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona