Prieskum: Smer by mal 37 percent, vládu by sám nevytvoril

NETKY.SK • 22 Január 2015, 12:01 • 2 min
Prieskum: Smer by mal 37 percent, vládu by sám nevytvoril

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v polovici januára, ich víťazom by sa s podporou 37,4 percenta stala strana Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Jednofarebnú vládu by však strana Roberta Fica nevytvorila, v parlamente by mala 68 poslancov. Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý vykonali od 12. do 18. januára na vzorke 1 410 respondentov.

 

Druhou najsilnejšou stranou by bola Sieť, ktorú by volilo 11,3 percenta opýtaných. V parlamente by za túto stranu sedelo 20 poslancov. Nasledovali by KDH a Most-Híd, ktoré by mali zhodne po 7,9 percenta, v parlamente by obe strany zastupovalo po 14 zákonodarcov. Rovnaký počet mandátov by mali Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, hnutie by volilo 7,7 percent respondentov. Do národnej rady by sa ešte dostali zástupcovia strán SNS a SMK. Obidvom stranám by svoj hlas dalo po 5,7 percenta opýtaných, čo by im prinieslo po desať kresiel v parlamente. Pred bránami zákonodarného zboru by ostali strany SaS (3,9 percenta), SDKÚ-DS (2,5 percenta) aj NOVA (2,4 percenta). 

 

Preferencie sú vyrátané z 59-percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 27 percent respondentov, voliť by nešlo 14 percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies