Prieskum: Smartfón vlastní 64 percent Slovákov nakupujúcich online

NETKY.SK • 27 Február 2014, 11:35 • 2 min
Prieskum: Smartfón vlastní 64 percent Slovákov nakupujúcich online

BRATISLAVA - Smartfón na Slovensku vlastní 64 percent populácie nakupujúcej online. Toto číslo predstavuje výrazný nárast, keďže začiatkom vlaňajška vlastnilo smartfón 48 percent opýtaných. Inteligentný mobilný telefón pritom má 72 percent mužov a 54 percent žien navštevujúcich internetové obchody.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke takmer 2 000 respondentov nakupujúcich na internete urobila výskumná agentúra NMS Market Research a nezávislý nákupný radca Heureka.sk, ktorý porovnáva vyše 7 000 domácich e-shopov, ich tovary a ceny. "Najvyšší podiel ľudí s chytrým telefónom, konkrétne 74 percent, je v kategórii od 16 do 20 a od 21 do 30 rokov. Skúsenosti s výberom tovaru cez telefón má asi 41 percent a s nákupom cez telefón už 16 percent vlastníkov chytrých telefónov nakupujúcich online," vysvetlil riaditeľ Heureka.sk Tomáš Braverman a dodal, že medzi krajmi si prvenstvo vo vlastníctve spomínaných telefónov drží Bratislavský kraj so 71 percentami, za ktorým nasleduje Trnavský kraj so 68 percentami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies