Prieskum: Slovenky majú asi päť sexuálnych partnerov za život

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 16:23 • 2 min
Prieskum: Slovenky majú asi päť sexuálnych partnerov za život

BRATISLAVA - Slovenky majú priemerne asi piatich sexuálnych partnerov za život a sex približne dvakrát za týždeň. V porovnaní s Češkami tak majú menej sexuálnych partnerov, sex však majú o niečo častejšie.

slovakia

left justify in out

Ukázali to výsledky medzinárodného prieskumu v 15 krajinách sveta, na ktorom sa zúčastnilo 7000 žien vo veku 15 až 49 rokov, a to vrátane 500 Sloveniek. 

 

Výskum odhalil, že ženy častejšie striedajú partnerov v Rakúsku a vo Veľkej Británii, kde bol priemerný počet partnerov okolo deväť, zatiaľ čo vo Vietname sa tamojšie ženy uspokojili s jedným sexuálnym vzťahom. Väčšina žien má viac ako jedného sexuálneho partnera za celý svoj život, v priemere ide o päť sexuálnych vzťahov.

 

Podľa prieskumu u Sloveniek vo fertilnom veku aktívne používa hormonálnu antikoncepciu 13 až 14 percent žien, viaceré ženy tiež siahajú po núdzovej antikoncepcii. Asi pätina má preferovať prerušovaný styk či rátanie plodných dní. Okolo 35 percent žien má sex s partnerom s kondómom a 15 percent sa nechráni nijako.

 

Prieskum sa realizoval z iniciatívy spoločnosti Gedeon Richter v spolupráci s Millward Brown.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies