Prieskum: Slováci vlastnia viac digitálnych zariadení ako Česi aj Maďari

NETKY.SK • 24 September 2014, 13:09 • 2 min
Prieskum: Slováci vlastnia viac digitálnych zariadení ako Česi aj Maďari

BRATISLAVA - Slovenskí užívatelia internetu vlastnia priemerne 4,3 digitálnych zariadení - napríklad mobilný telefón, smartfón, tablet, PC, notebook, hracia konzola, smart tv. Celosvetový priemer je 3,6 zariadenia. Slováci tak vlastnia viac digitálnych zariadení ako Česi a Maďari. Ukázali to výsledky aprílového reprezentatívneho prieskumu agentúry TNS Slovakia na vzorke 982 internetových užívateľov.

slovakia

left justify in out

"To, že Slovensko patrí medzi digitálne vyspelé krajiny, nie je pre nás žiadnym prekvapením. Prieskumy nám už dlhodobo naznačujú tento rastúci trend," povedal Ľubomír German z TNS Slovakia. Viac zariadení vlastnia ľudia do 24 rokov a skôr muži ako ženy. Obsah internetu konzumujú priebežne počas celého dňa, najviac však doobeda, v podvečer alebo neskoro v noci, pričom na internete strávia priemerne 3,5 hodiny denne.

 

Slovensko má v porovnaní s ostatným svetom aj vysokú penetráciu takmer všetkých digitálnych zariadení. Klasický mobilný telefón vlastnia takmer tri štvrtiny (72 %), smartfóny dve tretiny (62 %) a tablety tretina (34 %) internetovej populácie. Aj využívanie počítačov je na Slovensku nadpriemerné. Zatiaľ čo vo svete vlastní notebook a osobný počítač približne polovica ľudí, v SR ho vlastnia dve tretiny (65 %) a notebook tri štvrtiny (74 %) opýtaných. Na internet má v domácnosti možnosť sa pripojiť takmer celá internetová populácia (95 %), z toho cez wifi až tri štvrtiny (77 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies