Prieskum: Sieť je po Smere druhá najsilnejšia strana

NETKY.SK • 17 August 2015, 13:29 • 2 min
Prieskum: Sieť je po Smere druhá najsilnejšia strana

BRATISLAVA - Ak by boli parlamentné voľby začiatkom augusta, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 32,6 percenta respondentov.

slovakia

left justify in out

Druhou najsilnejšou stranou je podľa prieskumu agentúry Phoenix Research online strana Sieť, volilo by ju 12,1 percenta opýtaných. Do NR SR by s nimi šla i strana KDH so ziskom 8,1 percenta, nasleduje koaličné zoskupenie OĽaNO a NOVA s podporou 7,8 percenta. Do parlamentu by sa dostala tiež SNS so 7,1 percenta, aj strana Most-Híd so ziskom 6,4 percenta.


Pred bránami Národnej rady SR by zostala Strana maďarskej komunity (SMK) so 4,3 percenta, ale aj SaS s 3,9 percenta. Iné strany získali v prieskume približne jedno percento, ide napríklad o ĽS - Naše Slovensko, SDKÚ-DS či KSS. Voliť by v auguste podľa prieskumu išlo 55,3 percenta opýtaných, 21,2 percenta by voliť nešlo a 23,5 percenta sa nevedelo rozhodnúť. Prieskum tiež ukázal, že 11,3 percenta respondentov nevedelo, ktorú stranu alebo hnutie by vo voľbách podporili.


Agentúra Phoenix Research online prieskum preferencií spravila od 1. do 10. augusta na vzorke 1 067 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a národnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona