Prieskum: S politikou Kyjeva nesúhlasí vyše polovica Ukrajincov

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 08:27 • 2 min
Prieskum: S politikou Kyjeva nesúhlasí vyše polovica Ukrajincov

KYJEV - Väčšina obyvateľov Ukrajiny nesúhlasí s politikou svojho prezidenta Petra Porošenka a premiéra Arsenija Jaceňuka, pričom nedôveruje ani ukrajinským médiám. Vyplýva to z výsledkov najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila domáca mimovládna organizácia Research & Branding Group.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa dnes zverejnených údajov prieskumu, ktorý sa uskutočnil v dňoch 6.-16. marca, konanie prezidenta krajiny neschvaľuje 58 percent Ukrajincov. Jedna tretina respondentov (33 percent) hodnotí Porošenkove aktivity pozitívne. Premiéra Jaceňuka nepodporuje 68 percent obyvateľov, zatiaľ čo 24 percent za jeho krokmi stojí.

 

Prieskum zároveň odhalil, že ani politické strany či médiá nemajú veľkú dôveru ukrajinskej verejnosti. Iba osem percent opýtaných uviedlo, že dôveruje ukrajinským stranám, kým 81 percent obyvateľov je v tomto ohľade skeptických. 58 percent respondentov uviedlo, že nedôveruje ukrajinským médiám.

Prieskum sa uskutočnil vo všetkých oblastiach Ukrajiny s výnimkou separatistického Donecka a Luhanska, uviedla agentúra TASS. Na otázky odpovedalo približne 1500 osôb nad 18 rokov. Štatistická chyba neprekročila tri percentá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies