Prieskum: Preferencie Smeru klesli, do parlamentu by sa dostala aj Lipšicova NOVA

NETKY.SK • 29 Október 2013, 13:10 • 2 min
Prieskum: Preferencie Smeru klesli, do parlamentu by sa dostala aj Lipšicova NOVA

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, vyhral by ich Smer-SD, ktorému by však preferencie v porovnaní so septembrom klesli, teraz by získal 35,5 percenta, v septembri to bolo 36,2 percenta.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovšieho prieskumu preferencií politických strán, ktorý spravila agentúra Focus, na druhom mieste by sa umiestnilo KDH so ziskom 12,8 percenta, ktoré si polepšilo - v septembri mali 11,9 %. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) si v porovnaní so septembrom tiež polepšilo, volilo by ho 9,7 percenta potenciálnych voličov, v septembri 7,5 %. SDKÚ-DS by v októbrových voľbách získala 8,1 percenta, NOVA 5,9 percenta a Most-Híd by volilo 5,8 percenta voličov. Strana maďarskej komunity (SMK) by v prípade, že by sa voľby konali v októbri, získala 5,1 percenta a stranu Sloboda a Solidarita (SaS) by volilo päť percent. Ostatné strany by sa do parlamentu nedostali.

Agentúra Focus prieskum uskutočnila od 8. do 15. októbra na vzorke 1 014 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentom položili otázku: "Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany. Ktorej strane by ste dali svoj hlas?" Voliť by nešlo 20,5 percenta opýtaných, 13,5 percenta nevedelo či nechcelo odpovedať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies