Prieskum: Pokoj od internetu chce na dovolenke až 41 percent Slovákov

NETKY.SK • 28 August 2013, 11:29 • 2 min
Prieskum: Pokoj od internetu chce na dovolenke až 41 percent Slovákov

BRATISLAVA - Vychutnať si letný oddych a nestresovať sa internetovým spravodajstvom či e-mailami chce až 41 percent Slovákov dovolenkujúcich v zahraničí. Naopak, zvyšných 59 percent si dovolenku bez internetu predstaviť nevie.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z online prieskumu, ktorý na vzorke približne 2200 respondentov nakupujúcich na internete urobila výskumná agentúra NMS Market Research a nezávislý nákupný radca Heureka.sk, ktorý porovnáva vyše šesťtisíc domácich e-shopov, ich tovary a ceny.

"Najčastejší spôsob pripojenia sa na internet, ktorý využíva až 27 percent slovenských dovolenkárov, je cez sieť Wi-Fi na vlastnom počítači. Internet v mobile používa 24 percent opýtaných,“ povedal riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský. Osem percent tvoria dovolenkári, ktorí sa pripájajú cez lokálne počítače v kaviarni alebo v hoteli. "Až 60 percent Slovákov, ktorí využívajú na dovolenke internet, hľadá informácie o počasí. O mapy, navigácie a cestovné poriadky sa zaujíma 48 percent a o spravodajstvo zo Slovenska 42 percent opýtaných,“ prezradil projektový manažér Heureka.sk Kamil Demuth a dodal, že až 29 percent ľudí si pozerá informácie súvisiace s nakupovaním na internete. Webstránky porovnávajúce internetové obchody, ich tovary a ceny však navštevujú Slováci najmä pred dovolenkami. Cez internet totiž nakupujú aj dovolenkové vybavenie. Podľa štatistík Heureka.sk ide najmä o digitálne fotoaparáty, kozmetiku, plavky, športové vybavenie, ale aj elektronické či papierové knihy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies