Prieskum odhalil zaujímavý fakt o nadpriemerne inteligentných ľuďoch

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 17:00 • 2 min
Prieskum odhalil zaujímavý fakt o nadpriemerne inteligentných ľuďoch

LONDÝN – Predstava šialeného a osamelého génia, známa najmä z hollywoodskych filmov, by mohla byť založená na skutočných základoch z reálneho života.

slovakia

left justify in out

Inteligentní ľudia totiž radšej trávia čas osamote a uprednostňujú samotu dokonca aj pred spoločnosťou blízkych priateľov. Zjednodušene povedané, ak ste na návšteve u nadpriemerne inteligentného priateľa, tak je veľký predpoklad, že ledva čaká kedy dopijete svoju šálku kávy alebo čaju a poberiete sa preč.

Výskumníci z London School of Economics and Political Science (LSE) a Singapore Management University analyzovali dáta z veľkého prieskumu, ktorého sa zúčastnilo 15.000 respondentov. Všetci zúčastnení sa podrobili aj IQ testu.

Vedci zistili, že väčšina ľudí bola tým viac šťastnejšia, čím viac socializácie mali vo svojom živote. Presne opačné boli výsledky prieskumu pri ľuďoch s vysokým IQ, ktorí boli najšťastnejší, keď trávili čas osamote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies