Prieskum: Nemci majú obmedzený kontakt s moslimami

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 17:07 • 2 min
Prieskum: Nemci majú obmedzený kontakt s moslimami

BERLÍN - Väčšina nemeckého obyvateľstva má len obmedzený kontakt s moslimami a vie veľmi málo o ich náboženstve. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu verejnej mienky, ktorý pre agentúru DPA vypracoval inštitút YouGov.

slovakia

left justify in out

Podľa zmieneného zdroja 62 percent nemoslimských respondentov uviedlo, že v ich súkromnom okruhu priateľov a členov rodiny nefiguruje žiadny moslim. Prieskum tiež ukázal, že omnoho väčší kontakt s moslimami majú mladší Nemci než skôr narodení a pozitívnejší vzťah k prisťahovalcom majú ľudia s vyšším príjmom.

 

Avšak 52 percent nemoslimských Nemcov pre YouGov uviedlo, že má len veľmi chabé vedomosti o islame, pričom každý piaty opýtaný sa priznal, že o danom vierovyznaní nevie nič. Na druhej strane až 68 percent moslimov popísalo svoje znalosti o kresťanstve ako dobré alebo veľmi dobré.

 

Prieskum sa uskutočnil v čase politického napätia, ktoré v Nemecku prepuklo po tom, ako do krajiny počas minulého roka prišiel približne jeden milión prevažne moslimských imigrantov utekajúcich pred chudobou a konfliktami v Afrike a na Blízkom východe. V Nemecku dnes žijú približne štyri milióny moslimov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies