Prieskum naznačil, že väčšina Britov by uvítala nové referendum o brexite

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 09:53 • 2 min
Prieskum naznačil, že väčšina Britov by uvítala nové referendum o brexite

LONDÝN - Najnovší prieskum v Británii naznačuje, že verejná mienka sa obracia proti brexitu - odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z výsledkov prieskumu vyplýva, že dve tretiny Britov - vrátane tých, ktorí v roku 2016 v referende hlasovali za vystúpenie Británie z EÚ - si teraz myslia, že výsledok rokovaní s Úniou dopadne pre krajinu zle.

 

Na otázku, či sa vláde podarí dosiahnuť pre Britániu dobrú alebo zlú dohodu, sa dve tretiny opýtaných (65 percent) priklonili k možnosti, že výsledná dohoda bude pre Britániu zlá. Dobrý výsledok pre krajinu od rokovaní očakáva len 14 percent respondentov, čo je o 12 percentuálnych bodov menej ako pri poslednom prieskume v marci.

 

Značný nárast respondentov bol zaznamenaný aj v skupine osôb, ktorá si myslí, že brexit sa negatívne dotkne ich osobne, britskej ekonomiky i krajiny celkovo.

 

Väčšina ľudí by podľa Sky News uvítala referendum, v ktorom by sa rozhodovalo medzi dohodou o podmienkach brexitu navrhnutých vládou, žiadnou dohodou a zotrvaním Británie v EÚ.

 

Pokiaľ ide o hodnotenie britskej vlády a jej účinkovania na rokovaniach o brexite, 78 percent opýtaných Britov si myslí, že vláda neodvádza dobrú prácu. Sky News konštatuje, že v porovnaní s prieskumom z marca ide o nárast o 23 percentuálnych bodov. Tím britských vládnych vyjednávačov pozitívne hodnotí len desať percent opýtaných, čo je o 13 bodov menej ako pri marcovom prieskume.

 

S prácou premiérky Theresy Mayovej je nespokojných 74 percent opýtaných, čo je nárast o 14 percentuálnych bodov. Podiel ľudí spokojných s jej úradovaním klesol o 17 bodov - na 24 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona