Prieskum: Najvyššiu šancu na krajských predsedov i poslancov má Smer

NETKY.SK • 4 November 2013, 11:00 • 2 min
Prieskum: Najvyššiu šancu na krajských predsedov i poslancov má Smer

BRATISLAVA - Najvyššiu šancu na získanie postu predsedu VÚC i postov v krajskom zastupiteľstve v nadchádzajúcich regionálnych voľbách má politická strana Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis pre agentúru SITA. Pritom 43,3 percenta respondentov nevie, ktorá politická strana má šancu získať post predsedu VÚC. Podľa prieskumu 52 percent respondentov si myslí, že šancu získať post predsedu VÚC má strana Smer-SD.

Nižšiu šancu, 13,8 percenta, na získanie postu predsedu VÚC má podľa opýtaných SDKÚ-DS a tesne za nimi KDH (13,5 percenta). Sedempercentnú šancu obsadiť post predsedu kraja má podľa opýtaných strana Most-Híd. Za nimi s 2,1 percentami skončili Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, jednopercentnú a nižšiu šancu dali opýtaní Novej väčšine - Dohode, Slobode a solidarite a SNS. 

Podľa prieskumu má strana Smer-SD najväčšiu šancu získať aj posty v regionálnych zastupiteľstvách. Pritom takmer polovica respondentov (46,4 percenta) na otázku odpovedať nevedela. Strane Smer-SD dáva šancu 48,3 percenta, hlboko za nimi je KDH s 12,5 percentami a SDKÚ-DS s 10 percentami. Strana Most-Híd má podľa prieskumu 4,6 percentnú šancu na získanie postov v krajských zastupiteľstvách v nadchádzajúcich voľbách, tesne za nimi skončila so 4,5 percentami Strana maďarskej komunity. Strane Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti dáva šancu získať posty v krajských zastupiteľstvách 3,3 percenta, menej ako dvojpercentnú šancu majú podľa opýtaných strany Sloboda a Solidarita, SNS a Nová väčšina - Dohoda. 

Telefonický prieskum robila agentúra Polis Slovakia v dňoch 25. až 29. októbra na vzorke 1 119 respondentov starších ako 18 rokov. Opýtaní odpovedali na otázky: "Ktoré politické strany podľa Vás majú šancu získať post predsedu VÚC?" a "Ktoré politické strany podľa Vás majú najväčšiu šancu získať posty v regionálnych parlamentoch - zastupiteľstvách vo voľbách do VÚC?" Opýtaní mali možnosť viacerých odpovedí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona