Prieskum: Najvernejších voličov má Smer-SD

NETKY.SK • 19 Február 2016, 09:02 • 2 min
Prieskum: Najvernejších voličov má Smer-SD

BRATISLAVA - Najvernejších voličov má strana Smer-SD. Dvaja z troch jej voličov už za žiadnych okolností svoje rozhodnutie odovzdať jej hlas pred nadchádzajúcimi marcovými parlamentnými voľbami nezmenia, ukázal aktuálny prieskum agentúry AKO.

slovakia

left justify in out

Verných voličov má aj strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko a hnutie OĽaNO-NOVA. Pevnosť rozhodnutia deklarovalo šesť z desiatich voličov Mariana Kotlebu a takmer polovica z voličov OĽaNO-NOVA. Zároveň ale každý desiaty volič hnutia tvrdí, že je veľmi náchylný voliť niekoho iného.

 

Najmenej stabilných voličov majú strany #Sieť a SaS. Osem z desiatich súčasných voličov #Siete pripustilo ešte možnú zmenu rozhodnutia. U voličov SaS je takýchto váhajúcich sedem z desiatich. Najvyšší podiel voličov extrémne náchylných na zmenu súčasnej preferencie má hnutie Sme rodina-Boris Kollár (13 %). Odchodom sú ohrozené aj strany SNS, KDH a čiastočne aj Most-Híd, odhalil prieskum.

 

Prieskum agentúra AKO realizovala telefonicky od 12. do 18. februára na vzorke 1200 respondentov. Tým, ktorí uviedli konkrétnu politickú stranu, bola položená aj otázka: "Vybrali ste si jednu z politických strán. Ako pevné je toto vaše rozhodnutie?".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies