Prieskum: Na Vianoce si želáme oblečenie aj knihy

NETKY.SK • 4 December 2014, 16:53 • 2 min
Prieskum: Na Vianoce si želáme oblečenie aj knihy

BRATISLAVA - Na Vianoce by si približne tretina ľudí želala dostať oblečenie (31%) alebo knihu (29%). Štvrtina by sa potešila parfumu (24%) a peniazom (23%).

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu by respondenti pod stromček chceli dostať aj mobily a smartfóny (16%), zájazdy (16%), počítače a notebooky (15%), bežnú kozmetiku (12%), obuv či kabelky (12%). Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS, ktorý robila v novembri na reprezentatívnej vzorke 1 000 respondentov. Agentúru SITA o tom informovala Vladimíra Bunčáková z agentúry TNS.

 

Ženy by si podľa prieskumu chceli pod vianočným stromčekom nájsť najmä oblečenie, knihy, parfumy, klenoty, hodinky, luxusnú pleťovú či dekoratívnu kozmetiku, nábytok a bytové doplnky. Muži sa na Vianoce potešia spotrebnej elektronike, smartfónom, notebookom a potrebám pre domácich majstrov. Mladých ľudí by najviac potešilo oblečenie, peniaze, smartfóny, notebooky a tablety, starší ľudia si želajú potreby pre domácich majstrov, knihy a vitamíny. Podľa prieskumu agentúry TNS by knihy ako darčeky urobili radosť ľuďom s vyšším vzdelaním, respondenti s nižším vzdelaním by si pod vianočný stromček želali skôr peniaze, oblečenie, mobily, notebooky, fotoaparáty a darčekové poukážky. 

 

Podľa prieskumu bude aj tento rok väčšina Slovákov nakupovať prevažne oblečenie (56%), dve pätiny kúpia knihy (43%) a hračky (40%). Tretina prekvapí svojich blízkych pod vianočným stromčekom parfumom (33%) a bežnou kozmetikou (32%). Medzi darčekmi nebudú chýbať ani peniaze, športové oblečenie a obuv, luxusná pleťová a dekoratívna kozmetika, obuv a kabelky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona