Prieskum MVK: Do parlamentu by sa dostala SMK, SDKÚ aj SaS mimo

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 11:44 • 2 min
Prieskum MVK: Do parlamentu by sa dostala SMK, SDKÚ aj SaS mimo

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) by sa podľa najnovšieho prieskumu Agentúry MVK so ziskom 5,1 percenta dostala do parlamentu.

slovakia

left justify in out

Naopak, opozičná SDKÚ-DS by so 4,7 percentami brány národnej rady neprekročila. Víťazom volieb by sa podľa prieskumu stal Smer-SD, ktorý by volilo 44,3 percenta respondentov. Druhou najsilnejšou stranou by bolo KDH, ktorému by svoj hlas dalo rovných deväť percent opýtaných. Podľa výsledkov prieskumu by nasledovala Nová väčšina - Dohoda a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti - obe strany by mali rovnako 7,5 percenta. Parlamentnou stranou by bol aj Most-Híd, ktorý by volilo sedem percent respondentov. Pred bránami parlamentu by okrem SDKÚ-DS ostala aj SNS a opozičná SaS, ktoré by podporilo 3,9 percenta opýtaných.

Smer by tak mal 82 mandátov, klub kresťanských demokratov by disponoval 17 kreslami, potenciálni voliči Novej väčšiny – Dohody a hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by do parlamentu vyslali po 14 zástupcov, Most-Híd by disponoval 13 zákonodarcami a Stranu maďarskej komunity by zastupovali 10 poslanci. Na voľbách by sa nezúčastnilo 11,8 percenta opýtaných a ďalších 22,7 percenta nevedelo, či by voliť išli, alebo koho by volili. 

Prieskum uskutočnila Agentúra MVK v dňoch 2. až 8. júla na vzorke 1 077 respondentov. Ľudia odpovedali na otázku: Ak by sa predčasné voľby do Národnej rady SR konali už dnes, ktorej strane by ste odovzdali svoj hlas? Agentúru SITA informoval Pavel Haulík z Agentúry MVK. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies