Prieskum: Mladí ľudia hospodária na doraz

NETKY.SK • 7 Október 2013, 10:42 • 2 min
Prieskum: Mladí ľudia hospodária na doraz

BRATISLAVA - Mladí ľudia hospodária takmer na doraz. Ako vyplynulo z prieskumu Sberbank Slovensko na vzorke jej klientov od 18 do 26 rokov od januára do augusta tohto roka, mladému človeku príde v priemere na účet mesačne 803 eur a odíde 684 eur. Ich hospodárenie podľa vyjadrení banky výrazne kolíše z mesiaca na mesiac a výdavky nie sú stabilné.

slovakia

left justify in out

Podľa Sberbank v zásade platí, že ak zarobia viac, tak aj viac minú. "Peniaze zväčša padnú za obeť nejakým väčším výdavkom - elektronika, darčeky, prázdniny. Mladí ich minú či už v danom mesiaci alebo o niekoľko mesiacov neskôr," povedal Filip Vítek z Customer Value Managementu Sberbank Slovensko. 

Hoci hospodárenie mladých ľudí vyzerá podľa Sberbank nezodpovedne, dokážu si na svojich účtoch udržať aj železnú rezervu, v priemere 385 eur. Taký je priemerný zostatok na ich účtoch za sledované obdobie. Podľa Víteka môže ísť o pozostatok štartovacieho balíčka od rodičov či mimoriadnych príjmov z brigád. "Táto rezerva je však pomerne krehká. Ľudia po tridsiatke sa snažia mať na účte rezervu aspoň dve až tri mesačné výplaty," dodal Vítek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies