Prieskum: Kandidát konzervatívcov Fillon by zvíťazil nad Le Penovou

NETKY.SK • 28 November 2016, 09:00 • 2 min
Prieskum: Kandidát konzervatívcov Fillon by zvíťazil nad Le Penovou

PARÍŽ - Kandidát francúzskych konzervatívcov Francois Fillon by v budúcoročných prezidentských voľbách jasne zvíťazil nad líderkou ultrapravice Marine Le Penovou, vyplýva z prieskumu inštitútu Harris Interactive, uskutočnenom v deň, keď Fillon získal nomináciu svojej strany.

slovakia

left justify in out

Fillon, ktorý uspel v nedeľu v druhom kole primárok strany Republikáni (LR), by v prezidentských voľbách porazil Le Penovú, a to v druhom kole s náskokom 67 k 33 percentám hlasov, ukazujú výsledky nedeľňajšieho prieskumu, o ktorých informovala agentúra Reuters.

 

V prvom kole volieb by podľa tohto prieskumu dostal terajší socialistický prezident Francois Hollande len deväť percent hlasov. Rovnako len deväť percent by získal jeho premiér Manuel Valls, aby by bol on namiesto Hollanda kandidátom socialistov.

 

Ich bývalý minister hospodárstva Emmanuel Macron by dostal 13-14 percent hlasov a ľavicový politik Jean-Luc Mélenchon, bývalý člen Socialistickej strany, 13-15 percent hlasov, ukázal tiež prieskum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies