Prieskum: Do parlamentu by sa dostala SNS aj NOVA, SaS mimo

NETKY.SK • 6 December 2013, 13:24 • 2 min
Prieskum: Do parlamentu by sa dostala SNS aj NOVA, SaS mimo

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na prelome októbra a novembra, vyhral by ich Smer-SD s podporu 44 percent voličov pred SDKÚ-DS (9,8 percenta) a KDH (8,3 percenta).

slovakia

left justify in out

Do parlamentu by sa dostala aj Slovenská národná strana (5,2 percenta), pred jeho bránami by však ostala SaS (4,8 percenta) a NOVA-DOHODA Daniela Lipšica by nedosiahla ani tri percentá. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti MEDIAN SK, ktorý realizovala v čase od 14. októbra do 10. novembra 2013 na reprezentatívnej vzorke 1077 respondentov vo veku 18 až 79 rokov.

Zo spontánnych odpovedí respondentov na následne položenú otázku: "Pokiaľ by ste sa zúčastnili volieb, akú stranu alebo hnutie by ste volili?", bol vyrátaný volebný model spoločnosti MEDIAN SK: 44 percent respondentov by hlasovalo za stranu SMER-SD, na druhom mieste s 9,8 percentnou podporou by skončila SDKÚ-DS, tretie je KDH (8,3 percenta). Na štvrtom mieste skončilo OĽaNO so 7,9 percentnou podporou. Nasleduje Most-Híd so siedmimi percentami a SNS s 5,2 percentnou podporou. SaS by získala 4,8 percenta hlasov a SMK by dosiahla 4,7 percentný výsledok. Podpora žiadnej ďalšej strany ani hnutia by nepresiahla tri percentá.

Na otázku "Keby zajtra boli voľby do Národnej rady SR, zúčastnili by ste sa ich?", respondenti odpovedali nasledovne: určite by sa zúčastnilo 27,1 percenta a skôr áno 25,6 percenta opýtaných, skôr nie 8,2 percenta a určite nie 32,8 percenta, 3,3 percenta respondentov odpovedalo, že sa ešte nerozhodli, či by sa volieb zúčastnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies