Prieskum: Do druhého kola Fico a Kiska, Procházka v závese

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 11:12 • 2 min
Prieskum: Do druhého kola Fico a Kiska, Procházka v závese

BRATISLAVA - Víťazom prvého kola prezidentských volieb by sa stal premiér a kandidát strany Smer Robert Fico so ziskom 36,8 percenta.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu spoločnosti eCall Slovakia pre agentúru SITA, ktorý robili v posledný predvolebný víkend od 8. marca od 10:00 do 11. marca do 13:00 na vzorke 1 978 respondentov. Do druhého kola by pravdepodobne spolu s ním postúpil Andrej Kiska s 20,8 percenta hlasov respondentov. Druhé miesto však podľa prieskumu ešte môže byť predmetom súboja medzi Andrejom Kiskom a Radoslavom Procházkom, ktorého by si vybralo 16,9 percenta respondentov rozhodnutých voliť.

S odstupom nasleduje Milan Kňažko s podporou 8,7 percenta, Gyula Bárdos so 4,2 percenta a Pavol Hrušovský, ktorému by svoj hlas dalo 3,2 percenta opýtaných. Helena Mezenská v prieskume oslovila 2,4 percenta respondentov, Ján Čarnogurský získal rovné dve percentá, Jozef Šimko 1,3 percenta, Jozef Behýl 1,2 percenta a Viliam Fischer jedno percento. Milan Melník, Ján Jurišta a Stanislav Martinčko by nezískali ani jedno percento hlasov. Voliť by podľa prieskumu išlo 54 percent opýtaných. Naopak, k volebným urnám by neprišlo 28 percent účastníkov prieskumu. Odpovedať nevedelo 18 percent respondentov. Najviac z týchto ešte nerozhodnutých voličov - 18 percent - si vyberá medzi Radoslavom Procházkom a Andrejom Kiskom. Medzi Procházkom a Kňažkom sa rozhoduje 16 percent ešte nerozhodnutých, medzi Kiskom a Kňažkom 12 percent a medzi Ficom a Procházkom 11 percent. Deväť percent účastníkov prieskumu nerozhodnutých, či pôjdu voliť, ešte nevie, či podporí Fica alebo Kisku a osem percent sa rozhoduje medzi Ficom a Kňažkom.

"Fico jasne dominuje a potvrdzuje svoje preferencie - môžeme vyhlásiť, že druhé kolo má isté," povedal Ľuboš Pajerský z eCall Slovakia. Druhý kandidát podľa neho vyjde z dvojice Kiska - Procházka. "Prieskum zachytil časť Kiskovej antikampane, televízne a rádiové debaty," dodal. Kiskov pokles eCall Slovakia vysvetľuje jeho menej presvedčivými debatami v televíziách.
Spoločnosť eCall Slovakia vznikla v roku 2010. Podľa Ľuboša Pajerského majú manažment s 10-ročnými skúsenosťami z oblasti centier, špecializujú sa na poskytovanie outsourcingu call centrových služieb. Spoločnosť uskutočnila 50-tisíc prieskumov spokojnosti zákazníkov, robili prieskumy trhu na vzorke 16-tisíc respondentov, dodal Pajerský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies