Prieskum: Clintonová má 3-percentný náskok nad Trumpom, voliči sú už rozhodnutí

NETKY.SK • 3 November 2016, 13:49 • 2 min
Prieskum: Clintonová má 3-percentný náskok nad Trumpom, voliči sú už rozhodnutí

WASHINGTON - Prezidentský kandidát amerických republikánov Donald Trump vo volebných preferenciách o tri percentá zaostáva za svojou demokratickú súperkou Hillary Clintonovou. Väčšina voličov je už pritom rozhodnutá a aféry oboch kandidátov z uplynulých týždňov na nich už nemali výraznejší vplyv.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z nového prieskumu verejnej mienky, ktorý dnes spoločne zverejnili denník New York Times a televízia CBS News.

 

Päť dní pred prezidentskými voľbami je rozdiel medzi Clintonovou a Trumpom prakticky len na úrovni štatistickej odchýlky. Demokratickú kandidátku v prieskume podporilo 45 percent respondentov z radov potenciálnych voličov, zatiaľ čo republikánskeho nominanta 42 percent.

 

Kandidát libertariánov Gary Johnson zaznamenal v prieskume podporu päť percent a nominantka Strany zelených Jill Steinová štyri percentá.

 

V kategórii žien, ktoré sa potenciálne chystajú voliť, vedie Clintonová nad Trumpom s náskokom 14 percent, medzi mužmi naopak demokratka zaostáva o 11 percent.

 

Donald Trump víťazí nad Clintonovou aj v množstve voličov, ktorí sa tešia na voľby, a to v pomere 52 ku 47 percentám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies