Prieskum agentúry Polis: V parlamente by nastali veľké zmeny!

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:08 • 2 min
Prieskum agentúry Polis: V parlamente by nastali veľké zmeny!

BRATISLAVA - Ak by parlamentné voľby boli teraz, najviac hlasov by získala strana Smer-SD, a to 26,2 percenta.

slovakia

left justify in out

Nasledovala by za ňou strana SaS, ktorú by podporilo 16,6 percenta voličov a na treťom mieste by skončila strana SNS so ziskom 13,5 percenta hlasov. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis pre agentúru SITA, ktorý agentúra Polis uskutočnila od 25. júna do 1. júla na vzorke 1 433 respondentov starších ako 18 rokov, na území celej SR.

 

Do parlamentu by sa na základe výsledkov prieskumu dostalo sedem strán. Štvrté miesto by obsadila strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so ziskom 10,7 percenta voličských hlasov. Hnutie OĽaNO - NOVA by získalo rovných 9 percent. Do parlamentu by prešli aj Most-Híd so ziskom 5,4 percenta hlasov a KDH, ktoré by volilo 5,1 percenta voličov.

 

Naopak, pred bránami parlamentu by ostali Sme rodina - Boris Kollár (4,8 percenta), SMK-MKP (4,5 percenta) či #Sieť (1,1 percenta hlasov). Agentúra Polis vyrátala preferencie zo 60-percentnej volebnej účasti. Nerozhodnutých bolo 20 percent respondentov, voliť by nešlo tiež 20 percent respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies