Prieskum Agentúry MVK nedal za pravdu premiérovi Robertovi Ficovi

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 09:39 • 2 min
Prieskum Agentúry MVK nedal za pravdu premiérovi Robertovi Ficovi

BRATISLAVA - Prieskum Agentúry MVK nedal za pravdu premiérovi Robertovi Ficovi, podľa ktorého by ho väčšina voličov Smeru nechcela za prezidenta.

slovakia

left justify in out

Spomedzi aktuálnych voličov strany Smer by Fica za prezidenta volilo 60,6 percenta respondentov, kým 36 percent sympatizantov vládnucej strany by radšej chcelo, aby ostal premiérom. Fica by chceli v Prezidentskom paláci aj 12,2 percenta nevoličov Smeru. Prieskum verejnej mienky uskutočnila Agentúra MVK v dňoch 8. až 15. mája na vzorke 1 085 respondentov. Ľudí sa okrem iného pýtali aj to, či by volili Roberta Fica za prezidenta. Agentúru SITA o tom informoval Pavel Haulík z MVK.

Predseda vlády cez víkend počas Dňa otvorených dverí na Úrade vlády SR vyhlásil, že veľká časť voličov Smeru by ho nikdy nevolila za hlavu štátu. Premiér povedal, že to potvrdili aj niektoré interné prieskumy. Niekedy mu to hovoria ľudia aj priamo, minimálne štyrikrát sa mu to stalo aj počas Dňa otvorených dverí na úrade vlády. „Tí ľudia mi hovoria, že ani neuvažujte o tom, pán premiér, lebo my vás nebudeme za prezidenta voliť,“ poznamenal premiér počas podujatia. Medzi týmito ľuďmi sa teší Fico mimoriadne vysokej popularite, ale radšej by ho zrejme videli naďalej na premiérskej stoličke. V relácii televízie Markíza Na telo sa Fico vyjadril podobne. "Keby také niečo hypoteticky nastalo, hoci o tom teraz nevedieme žiadne polemiky, veľká väčšina voličov Smeru by mala problém, pretože chcú, aby som ostal premiérom," konštatoval cez víkend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies