Priesku agentúry AKO: Voľby by vyhral Smer, #Sieť totálne prepadla

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 19:45 • 2 min
Priesku agentúry AKO: Voľby by vyhral Smer, #Sieť totálne prepadla

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali začiatkom apríla, so ziskom 28,8 percenta hlasov by v nich zvíťazila strana Smer-SD. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý sa uskutočnil od 4. do 7. apríla, teda mesiac po parlamentných voľbách, na vzorke 1000 respondentov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste by skončila SaS so ziskom 16,2 percenta a na treťom SNS s 13,7 percentami hlasov. Do NR SR by sa ešte dostali Kotleba - ĽSNS (10,9 percenta), OĽaNO-NOVA (6,9 percenta), Most-Híd (6,5 percenta) a Sme rodina - Boris Kollár (5,4 percenta).

 

Pred bránami parlamentu by ostali KDH (4,4 percenta), SMK (3,8 percenta), #Sieť (1,8 percenta), KSS (0,6 percenta), Strana zelených Slovenska (0,3 percenta), SKOK (0,3 percenta), Šanca (0,1 percenta), Vzdor - strana práce (0,1 percenta) a SDKÚ-DS (0,1 percenta).

 

Najvyšší nárast oproti marcovému volebnému výsledku zaznamenali SNS (o 5,1 percentuálneho bodu), SaS (o 4,1 percentuálneho bodu) a Kotleba - ĽSNS (o 2,9 percentuálneho bodu). Naopak, najväčší pokles je v prípade OĽaNO-NOVA (o 4,1 percentuálneho bodu) a #Siete (o 3,8 percentuálneho bodu).

 

Respondenti dostali v prieskume otázku: "Prednedávnom sa konali voľby do NR SR (parlamentu). Keby boli voľby teraz, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Budem strany čítať v náhodnom poradí". Určite by nešlo voliť 9,1 percenta respondentov, 6,5 percenta nevedelo, koho by teraz volilo, a 3,7 percenta opýtaných odmietlo prezradiť, koho by volili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona