Priemyselné ceny na Slovensku klesli viac, ako bol priemer EÚ

NETKY.SK • 4 August 2015, 12:29 • 2 min
Priemyselné ceny na Slovensku klesli viac, ako bol priemer EÚ

BRATISLAVA - Ceny priemyselných výrobcov v eurozóne aj v rámci celej Európskej únie v júni medzimesačne oslabili o 0,1 %.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa júnové ceny priemyselných výrobcov v eurozóne znížili o 2,2 % a v rámci celej EÚ medziročne klesli o 2,7 %. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Na Slovensku sa priemyselné ceny znížili výraznejšie, ako bol priemer za eurozónu aj za celú EÚ. Medzimesačne klesli o 0,9 %, čo bol druhý najvýraznejší pokles, a medziročne oslabili o 4,5 %.


Najvýraznejší medzimesačný pokles cien priemyselných výrobcov v júni evidovali v Litve, a to o 1,5 %. Na druhom mieste boli spoločne so Slovenskom aj Dánsko a Švédsko, kde sa priemyselné ceny v porovnaní s májom tiež znížili o 0,9 %. Najvýraznejšie medzimesačné zvýšenie cien priemyselných producentov zaznamenali v Španielsku (0,9 %), Estónsku (0,6 %), Maďarsku (0,5 %) a v Poľsku (0,4 %).


V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa ceny priemyselných výrobcov v júni znížili vo všetkých členských krajinách Európskej únie okrem Luxemburska, kde o 0,5 % stúpli. Najvýraznejšie medzimesačne oslabili v Litve (-8,5 %), Dánsku (-7,3 %), Veľkej Británii (-6,7 %), na Cypre (-6 %) a v Holandsku (-5,8 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies