Priemyselná výroba v Portugalsku zaznamenala v januári prudké zrýchlenie rastu

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 18:29 • 2 min
Priemyselná výroba v Portugalsku zaznamenala v januári prudké zrýchlenie rastu

LISABON - Po spomalení v závere minulého roka zaznamenala priemyselná produkcia v Portugalsku v januári prudké zrýchlenie rastu. Uviedol to koncom tohto týždňa portugalský štatistický úrad.

slovakia

left justify in out

Priemyselná produkcia vzrástla v januári medziročne o 2,8 %. V decembri dosiahol rast len 0,6 %. Výrazne k tomu prispela produkcia vo výrobnom sektore, ktorá vzrástla o 4,7 %, zatiaľ čo v decembri rast predstavoval 1,9 %. Ešte k výraznejšiemu obratu došlo v medzimesačnom porovnaní. Priemyselná produkcia sa v januári zvýšila o 2,5 %, zatiaľ čo v poslednom mesiaci minulého roka zaznamenala pokles o 1,2 %.

 

Štatistický úrad okrem toho zverejnil aj údaje o vývoji maloobchodných tržieb. Ako informoval, maloobchodné tržby pokračovali v januári v medziročnom raste, tempo rastu sa však mierne spomalilo. Zatiaľ čo v decembri vzrástli tržby o 5,6 %, v januári tempo rastu dosiahlo 5,4 %. Medzimesačne tržby v maloobchode klesli o 0,5 %. Na porovnanie, v decembri ešte zaznamenali mierny rast o 0,1 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona