Priemyselná produkcia eurozóny aj EÚ klesla

NETKY.SK • 14 November 2016, 11:50 • 2 min
Priemyselná produkcia eurozóny aj EÚ klesla

BRATISLAVA - Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny v septembri medzimesačne klesla o 0,8 percenta a v rámci celej Európskej únie sa znížila o 0,7 percenta. Medziročne sa septembrová priemyselná produkcia v rámci eurozóny aj v rámci celej EÚ zvýšila zhodne o 1,2 percenta. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Zo Slovenska nemal úrad údaje k dispozícii.

slovakia

left justify in out

V rámci členských krajín EÚ, z ktorých Eurostat disponoval aktuálnymi údajmi, sa priemyselná produkcia v septembri medzimesačne najvýraznejšie zväčšila vo Švédsku (7,6 %), Írsku (6,4 %) a v Estónsku (5,2 %). Najvýraznejší pokles priemyselnej produkcie v septembri v porovnaní s augustom evidovali v Dánsku (-8,1 %), Nemecku (-1,9 %) a Grécku (-1,8 %). Medziročne sa septembrová priemyselná výroba najviac zväčšila v Litve (7,9 %), Slovinsku (7,4 %) a v Estónsku (6,5 %). Medziročný pokles produkcie priemyselného odvetvia v septembri evidovali v Dánsku (-3,2 %), vo Francúzsku (-1 %) a v Írsku (-0,9 %).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona