Henkel očakáva čistú finančnú stratu z predaja podnikov v Rusku

NETKY.SK • 23 Apríl 2023, 11:00 • 2 min
Henkel očakáva čistú finančnú stratu z predaja podnikov v Rusku

DÜSSELDORF - Nemecký veľkovýrobca Henkel v piatok oznámil, že očakáva finančnú stratu z predaja svojich podnikov v Rusku. Poznamenal, že v transakcii bude hrať úlohu aj vplyv výmenných menových kurzov.

slovakia

left justify in out

Nemecký výrobca spotrebného tovaru Henkel v piatok oznámil, že očakáva čistú finančnú stratu z predaja svojich podnikov v Rusku. Nezverejnil pritom výšku strát, ale poukázal na to, že v transakcii bude hrať úlohu vplyv výmenných menových kurzov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

 

Ďalšie podrobnosti o transakcii budú uvedené až v auguste spolu s výsledkami za 1. polrok. Henkel vo štvrtok (20. 4.) informoval, že predal svoje podniky v Rusku konzorciu miestnych finančných investorov za 600 miliónov eur, keďže finalizuje svoj odchod z krajiny.

 

Výrobca pracích prostriedkov Persil a lepidla Pritt pôsobil v Rusku viac ako 30 rokov a do minulého roka tam prevádzkoval 11 výrobných závodov. Henkel sa pridal k západným firmám, ktoré sa rozhodli opustiť Rusko po jeho invázii na Ukrajinu, v dôsledku čoho mnohé krajiny zaviedli rozsiahle a bezprecedentné sankcie proti Moskve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies