Priemerné nájomné v Bratislave dosahuje 736 eur

NETKY.SK • 29 Január 2014, 13:35 • 2 min
Priemerné nájomné v Bratislave dosahuje 736 eur

BRATISLAVA - Priemerná cena mesačného nájmu s energiami v Bratislave dosiahla v poslednom štvrťroku 2013 necelých 736 eur. Vyplýva to z údajov analytického oddelenia spoločnosti Bencont Investments. V porovnaní s predchádzajúcim kvartálom to znamená nárast o 38 eur, čo v relatívnom vyjadrení predstavuje rast nájmu o 5,6 %.

slovakia

left justify in out

Cena nájomného vzrástla v prvých troch bratislavských obvodoch. Na druhej strane pokles zaznamenala poradenská spoločnosť vo štvrtom a piatom bratislavskom okrese. Najvyšší nájom musia ľudia zaplatiť v Starom meste, a to o 35 % vyšší v porovnaní s priemerom. Najnižší priemerný nájom je v časti Vrakuňa. Z hľadiska izbovosti sa cena nájomného v medzikvartálnom porovnaní takmer nezmenila pri jedno a dvojizbových nájmoch. V ostatných kategóriách nájmy vzrástli v priemer o približne 5 percentuálnych bodov. 

Priemerná cena starších bytov na meter štvorcový s daňou z pridanej hodnoty (DPH) v poslednom štvrťroku 2013 klesla o 2,7 % na 1 690 eur. V absolútnom vyjadrení boli staršie byty o 1,4 % lacnejšie a dosiahli úroveň 112 tis. eur. Z hľadiska štruktúry ponuky, najväčšiu časť, konkrétne 41 %, tvoria trojizbové byty, 25,5-percentný podiel pripadá na dvojizbové byty a 17 % na jednoizbové a štvorizbové jednotky. 

Spoločnosť Bencont Investments patriaca pod Bencont Group sa od roku 2008 zaoberá analýzami realitného trhu a komodít pre vlastné potreby a potreby svojich klientov. Analýzy realitného trhu publikuje a uzatvára každý kalendárny štvrťrok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies