Priemerná dočasná PN na Slovensku vzrástla, ľudia najviac marodujú v Prešovskom kraji

NETKY.SK • 17 November 2015, 10:45 • 2 min
Priemerná dočasná PN na Slovensku vzrástla, ľudia najviac marodujú v Prešovskom kraji

BRATISLAVA - Priemerná dočasná práceneschopnosť (PN) na Slovensku bola v septembri tohto roka na úrovni 2,831 %. V porovnaní so septembrom vlaňajška je to viac o 0,006 percentuálneho bodu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa. Najnižšiu dočasnú PN vykázal v septembri tohto roka Bratislavský kraj, a to pod 2 %. Nasleduje Banskobystrický kraj, kde priemerná dočasná PN dosiahla 2,5 %. Tretie najnižšie percento dočasnej PN evidoval Nitriansky kraj. V tomto kraji bola priemerná dočasná PN v septembri tohto roka na úrovni 2,78 %.


Naopak, najvyššie percento dočasnej PN mali v deviatom mesiaci tohto roka Prešovský, Trenčiansky a Žilinský kraj. V Prešovskom kraji priemerná dočasná PN dosiahla vyše 3,40 %, v Trenčianskom kraji 3,25 % a v Žilinskom kraji 3,21 %. Ide o údaj, ktorý vychádza z podielu práceneschopných osôb voči celkovému počtu nemocensky poistených osôb v danom mesiaci.
Priemerné obdobie trvania PN v septembri tohto roka predstavovalo vyše 41 dní. Najdlhšie priemerná PN trvala v Prešovskom kraji, a to 46,8 dňa. Nasleduje Žilinský kraj, v ktorom dočasná PN trvala v rovnakom období v priemere 46,5 dňa. Najkratšie trvanie dočasnej PN vykázal Bratislavský kraj, a to 34,8 dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies