Priekum: Slováci majú v poplatkoch za vedenie účtu v banke prehľad

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:09 • 2 min
Priekum: Slováci majú v poplatkoch za vedenie účtu v banke prehľad

BRATISLAVA - Takmer osem z desiatich Slovákov pozná poplatok za vedenie účtu vo svojej banke. Pri výbere banky pritom najčastejšie rozhodujú práve podmienky vedenia účtu, hneď po nich nasleduje skúsenosť z minulosti.

slovakia

left justify in out

Trojicu najsilnejších momentov pri rozhodovaní o výbere banky uzatvárajú skúsenosti rodinných príslušníkov s danou finančnou inštitúciou. Vyplýva to z on-line prieskumu, ktorý ČSOB uskutočnila v polovici septembra tohto roka na vzorke 1 332 respondentov.

 

U žien pri výbere banky zavážia referencie členov rodiny, u mužov zase skúsenosti a podmienky. Podmienky vedenia bežného účtu nadpriemerne podľa výsledkov prieskumu zavážia v Žilinskom a Bratislavskom kraji. V trenčianskom regióne ovplyvňuje pri rozhodovaní sa o banke úver, náhodne si vyberá banku najviac ľudí v Nitre a okolí. Z prieskumu vyplynulo aj to, že pri výbere banky je referencia príbuzných jedným z najdôležitejších kritérií v banskobystrickom regióne. 

 

Každý ôsmy Slovák platí kartou v obchode aspoň päťkrát do mesiaca. Prieskum neukázal výrazné rozdiely medzi pohlaviami pri platbách v kamenných obchodoch, avšak kartou na internete platia častejšie muži. Na internete platia kartou najčastejšie ľudia vo veku 41 až 50 rokov. Najväčšia frekvencia internetových nákupov je v Bratislavskom kraji, najmenej v trnavskom a žilinskom regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies