Priekopníčka ženskej MMA ukončuje kariéru

NETKY.SK • 14 Február 2017, 10:55 • 2 min
Priekopníčka ženskej MMA ukončuje kariéru

DUBLIN - Aisling Dalyová nečakane ukončuje kariéru. Dôvodom je, že jej na preventívnej prehliadke našli v mozgu pozostatky krvnej zrazeniny.

slovakia

left justify in out

29 ročná írska zápasníčka mala svoj posledný zápas v roku 2015, vtedy vyhrala na body proti Ericke Almeidovej. Skóre Dalyovej je 16 výhier a 6 prehier, je zápasníčkou SBG(Straight Blast Gym) Ireland. V UFC mala 3 zápasy 2 víťazné a 1 prehru. Bola účastníčkou Ultimate Fighter 20, kde sa prvýkrát predstavila ženská slamová váha. Titulový opasok získala v organizácií NAAFS.

 

"Moja kariéra skončila predčasne, ale som vďačná všetkému čo som dosiahla. Na viacerých miestach som bola "priekopníčkou Ais". Moje dedičstvo je vyryté do kameňa miešaných bojových umení. Som prvým írskym majstrom sveta a jedinou ženskou zápasníčkou ktorej sa to doposiaľ podarilo. Chcela by som vrátiť športu čo najviac, lebo aj ja som od neho strašne veľa dostala."

 

Dalyová má čierny opasok v Brazilskom Jiu Jicu, trénovala pod Johnom Kavanagom, ktorý je hlavný tréner Conora McGregora. Chcela by pokračovať ako trénerka MMA.

 

"Patrím k tým šťastlivcom ktorí mohli vyrastať a trénovať v SBG, je to fantastický klub. Mám na to danosti aby som sa stala výbornou trénerkou a aby som bola užitočnou členkou MMA komunity. Na budúcnosť a ďalšie výzvy sa pozerám veľmi dôverčivo"

 

Podobné problémy majú aj viacerí zápasníci. Jon Fitch tiež rozmýšľa nad ukončením kariéry, keď mu magnetická rezonancia ukázala odchýlky v mozgu. Minulý rok zomrel zápasník Jordan Parsons po tom ako ho zrazili. Pitva preukázala diagnózu CTE čo je odumieranie mozgu. Diagnóza smrť nespôsobila ale dá sa preukázať iba po smrti. Zápasník Bellatoru mal iba 25 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona