Priehradu Domaša symbolicky odomkol vodník

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 15:23 • 2 min
Priehradu Domaša symbolicky odomkol vodník

DOMAŠA - Letnú turistickú sezónu dnes symbolicky otvorili na vodnej nádrži Domaša. Jej vody v stredisku Valkov odomkol čarovným kľúčikom vodník Fero.

slovakia

left justify in out

Zábavný program sa začal ráno pri reštaurácii "U Rumpľa". Okrem volejbalového a nohejbalového turnaja pripravili organizátori aj rôzne súťaže pre deti i dospelých. V programe boli súťaže o najchutnejší guláš, bryndzové halušky, či zemiakové placky. Zábavu dopĺňal hudobný program.

Organizátor podujatia František Marcinčin verí, že počet návštevníkov v rekreačnom stredisku bude stále viac narastať.

Stredisko Valkov je v katastri obce Bžany, okres Stropkov. Na plážach, príjazdových komunikáciách i medzi chatami a ubytovacími zariadeniami je v posledných dvoch týždňoch pomerne veľký ruch. Majitelia rekreačných zariadení pripravujú objekty na sezónu a prebiehajú posledné úpravy. Pláže a cesty čistia ľudia zamestnaní v rámci malých obecných služieb.

"Už sme začali prvú kosbu, čistíme a pripravujeme stredisko na príchod návštevníkov. Verím, že v priebehu dvoch týždňov budeme mať súhlas aj z hygieny. Pokiaľ bude dobrý čas bude môcť naplno odštartovať sezónu. Verím, že vody bude dostatok a problémy, ktoré sme mali v poslednom čase sa už neobjavia," uviedol starosta obce Bžany Miroslav Fečko, ktorý taktiež dúfa, že tento rok turisti opäť zaplnia pláže na Domaši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies