Priebeh vyšetrovania korupcie MS 2018 a 2022 zostane tajné

NETKY.SK • 26 September 2014, 18:39 • 2 min
Priebeh vyšetrovania korupcie MS 2018 a 2022 zostane tajné

ZÜRICH - Priebeh vyšetrovania údajnej korupcie v súvislosti s voľbou dejísk futbalových majstrovstiev sveta 2018 v Rusku a 2022 v Katare zostane tajný. V piatok to povedal prezident FIFA Sepp Blatter.

slovakia

left justify in out

O zverejnenie priebežných výsledkov vyšetrovania žiadal FIFA prostredníctvom tlačovej správy newyorský právnik a prokurátor Michael Garcia, ktorý ho v prvej časti viedol spoločne s nezávislou skupinou expertov FIFA. Blatter však uviedol, že na základe etických pravidiel musia zostať čiastkové výsledky utajené. Na piatkovom mítingu podľa prvého muža svetového futbalu nežiadal o zverejnenie výsledkov žiadny z členov exekutívy FIFA. Blatter zároveň pokarhal Garciu za to, že vydal tlačovú správu skôr, ako ho osobne kontaktoval.
     

"Prezident FIFA, ani sekretariát nemá žiadne informácie, že pán Garcia mal snahu o komunikáciu. Jediný kontakt, ktorý sme mali, bola jeho tlačová správa...," povedal Blatter na tlačovej konferencii.  O zverejnenie priebežných výsledkov žiadal aj viceprezident FIFA jordánsky princ Ali bin Al-Hussein, ktorý povedal, že "futbalová verejnosť má plné právo vedieť, ako vyšetrovanie pokračuje."  Po Garciovi sa prípad začiatkom septembra dostal k nemeckému sudcovi Hansovi-Joachimovi Eckertovi, ktorý má rozhodnúť o prípadných sankciách. Eckert mal pôvodne oznámiť verdikt v novembri, ale nakoniec sa to posunulo na apríl budúceho roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona