Príde SaS o svoj liberálny dom?

NETKY.SK • 28 Október 2013, 09:40 • 2 min
Príde SaS o svoj liberálny dom?

BRATISLAVA - Strane SaS podľa denníka Plus jeden deň hrozí, že stratia budovu. Ozval sa im správca konkurzu firmy, ktorá im ju pred tromi rokmi predala.

slovakia

left justify in out

Chce ju vrátiť. List od správcu dostala firma Liberálny dom, ktorá patrí strane. Koncom augusta im oznámil, že zmluvu o predaji uzavrel predchádzajúci majiteľ „v tiesni za nápadne nevýhodných podmienok." Nepáčila sa mu ani jej cena. Znalec ju vraj ohodnotil na takmer 3,7 milióna eur, no SaS-ka za ňu zaplatila 2,2 milióna. Preto chcel od zmluvy odstúpiť. Liberáli mu však napísali, že zmluvu podpisovali dve firmy a jeho námietky v tomto prípade neplatia. O mesiac im prišiel ďalší list, v ktorom tvrdí, že nedodržali niektoré ustanovenia zákona. „Oznámil, že zmluva je neplatná a žiada, aby sme vydali majetok,“ krúti hlavou generálna sekretárka strany Jana Kiššová. „My sme za Liberálny dom zaplatili poctivú sumu, dôvody, ktoré dotyčný správca konkurznej podstaty uvádza, sú absurdné. Jediné, čo mi z toho vyplýva je, že je to pokus o ekonomickú likvidáciu SaS-ky,“ tvrdí pre Plus jeden deň predseda Richard Sulík. K tomu, kto by sa o to pokúšal, sa vyjadriť nechcel. Dodal však, že ležia v žalúdku politickým konkurentom. „Ak to bude mať negatívny dosah pod politickým tlakom, budem sa obávať v tejto krajine čokoľvek kúpiť,“ rozhorčuje sa Kiššová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies