Príde do Bratislavy, potom si zahrá s Currym a Durantom

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 09:51 • 2 min
Príde do Bratislavy, potom si zahrá s Currym a Durantom

OAKLAND - Severoamerickou NBA preverený gruzínsky basketbalový reprezentant Zaza Pačulia podpísal kontrakt s klubom Golden State Warriors.

slovakia

left justify in out

Podľa Mercury News ide o zmluvu na jeden rok, ktorá rodákovi z Tbilisi zaručí príjem 2,9 milióna dolárov. Okrem Stephena Curryho si zahrá v jednom tíme aj s ďalšou superhviezdou Kevinom Durantom, ktorý sa v úvode júla rozhodol vymeniť Oklahomu za Golden State.

"Trochu som žiarlil na tento tím, keď som sa dozvedel, že sa dohodol s Warriors. Ale netrvalo dlho a dopočul som sa, že aj ja tam smerujem. Bolo to skvelých 24 hodín. Volal mi agent, predostrel mi možnosti a prezradil záujem Golden State o moje služby. Hovoril som s koučom Stevom Kerrom a povedal, že som jeho prvá voľba. Bol to pre mňa veľmi vzrušujúci moment, lebo vždy je skvelé, keď o vás niekto stojí, nieto ešte tím ako Golden State Warriors," prezradil 32-ročný podkošový basketbalista merajúci 211 cm, ktorý by mal v Oaklande nahradiť Austrálčana Andrewa Boguta

Pačulia hrá v NBA od roku 2003, pôsobil v Orlande, Milwaukee, Atlante a naposledy Dallase. Ostrieľaný center má na konte 891 zápasov v základnej časti s priemermi 7,1 bodu a 6 doskokov na jeden duel. V akcii ho budú môcť na vlastné oči vidieť aj slovenskí fanúšikovia. S reprezentáciou Gruzínska by sa mal 3. septembra o 18.00 h predstaviť v Bratislave v kvalifikačnom stretnutí F-skupiny o postup na majstrovstvá Európy 2017. Na Slovensko sa Pačulia vráti po ôsmich rokoch. V septembri 2008 v Spišskej Novej Vsi sa 27 bodmi postaral o hladké kvalifikačné víťazstvo Gruzíncov 101:78.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies