Prídavok na dieťa vypláca štát na čoraz menší počet detí

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 11:33 • 2 min
Prídavok na dieťa vypláca štát na čoraz menší počet detí

BRATISLAVA - Štát vypláca prídavok na dieťa na čoraz menej detí. Od konca roka 2006 do apríla tohto roka totiž počet poberateľov prídavku na dieťa klesol o 56,6 tisíca na 674,5 tisíca a priemerný počet detí, na ktoré štát vyplácal prídavok, sa znížil o 130,7 tisíca na 1,126 mil. detí.

slovakia

left justify in out

Išlo pritom o každoročný pokles počtu rodičov, ktorým úrady práce vyplácali prídavok na dieťa, ako aj každoročné zníženie počtu detí s uplatneným nárokom na prídavok. Vyplýva to zo štatistík, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Prídavok na dieťa je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva oprávnenej osobe na výchovu a výživu nezaopatreného dieťaťa. Nezaopatreným dieťaťom je pritom dieťa do skončenia povinnej školskej dochádzky, najdlhšie do dovŕšenia 25 rokov veku, ak študuje alebo pre chorobu alebo úraz nemôže študovať alebo vykonávať zárobkovú činnosť. Prídavok na dieťa v súčasnosti dosahuje 23,52 eura. Vlani úrady práce na prídavkoch na deti vyplatili rodičom spolu 313,4 mil. eur, čo bol v porovnaní s rokom 2012 nárast o 1,7 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies