Pridávajú nové vlaky a aj vozne k existujúcim spojeniam

NETKY.SK • 14 November 2014, 19:03 • 2 min
Pridávajú nové vlaky a aj vozne k existujúcim spojeniam

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko zvyšuje v súvislosti so spustením bezplatnej prepravy vybraných skupín cestujúcich kapacitu vlakov. Od pondelka začne premávať denne 11 nových diaľkových vlakov a k vlakom v regionálnej doprave pripoja desiatky ďalších vozňov.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka Odboru komunikácie Železničnej spoločnosť Slovensko Jana Morháčová. Denne pribudne v diaľkovej doprave takmer 7-tisíc a v prímestskej doprave necelých 5-tisíc miest na sedenie. Druhá výraznejšia vlna zvýšenia kapacity sa stane realitou od 14. decembra, kedy pribudne spolu 103 nových vlakových spojení. V rámci všetkých regiónov Slovenska bude pridaných takmer 1,5 milióna vlakových kilometrov, dodala.

Cieľom je umožniť prepravu vlakmi verejnej železničnej dopravy väčšiemu množstvu cestujúcich. V súčasnosti je to prvá etapa rozšírenia ponuky, druhá zásadnejšia príde od 14. decembra s nástupom nového grafikonu, uviedol riaditeľ obchodného úseku ZSSK Jozef Schmidt. 

 

Súčasne ZSSK prijala desiatky opatrení, aby bezplatná preprava od 17. novembra fungovala bez problémov. Na najväčších železničných staniciach sú k dispozícii označené pokladnice ZSSK, ktoré zabezpečujú len registráciu a vydávanie nulových cestovných lístkov. Zvýšil sa počet pokladníkov, vlakvedúcich, rušňovodičov v službe. Súčasne sa zvýšil počet pracovníkov v nepretržitej prevádzke Kontaktného centra ZSSK, ktorí telefonicky a na e-mailovej adrese info@slovakrail.sk odpovedajú na otázky cestujúcich, informovala. Morháčová. 

 

Na piatich staniciach (Bratislava, Košice, Žilina, Banská Bystrica, Prešov) sú vo vybrané dni k dispozícii infopulty, kde je možné elektronicky sa zaregistrovať. V zákazníckych centrách ZSSK budú v priebehu budúceho týždňa k dispozícii informačné brožúry pre deti, žiakov/študentov a dôchodcov nad 62 rokov. ZSSK eviduje k 14. novembru zaregistrovaných 140-tisíc zaregistrovaných záujemcov o bezplatnú prepravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies