Príčiny zmiznutia Boeingu zistí nová vyšetrovacia komisia

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 15:27 • 2 min
Príčiny zmiznutia Boeingu zistí nová vyšetrovacia komisia

KUALA LUMPUR – Malajzijská vláda vymenovala šéfa novej medzinárodnej vyšetrovacej komisie, ktorá má zistiť príčiny zmiznutia Boeingu s 239 osobami na palube.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Komisiu povedie Kok Soo Chon, bývalý generálny riaditeľ malajzijského Úradu pre civilné letectvo. Jej členmi budú zástupcovia aviačných úradov z USA, Británie, Číny, Francúzska, Austrálie, Singapuru a Indonézie ako aj predstavitelia spoločnosti Boeing. „Hlavným cieľom je zhodnotiť, vyšetriť a určiť skutočné príčiny nehody, aby sa podobným nešťastiam zabránilo v budúcnosti,“ povedal v utorok malajzijský minister dopravy Hishammuddin Hussein.

 

Lietadlo zmizlo 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Stroj mal vypnuté komunikačné zariadenia a vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Medzinárodným pátracím tímom sa však napriek rozsiahlej akcii za 53 dní nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777. Posledné dva týždne hľadala trosky lietadla robotická ponorka Bluefin 21 v hĺbke 4,5 kilometra pod hladinou oceánu vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia, pátranie však neprinieslo žiadne výsledky. Pátranie, ktoré teraz rozšíria do rozsiahlejšej oblasti dlhej 700 kilometrov a širokej 80 kilometrov, môže trvať a ešte ďalších osem mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona