Príčiny leteckého nešťastia nad Červeným Kameňom by mali byť známe do mesiaca

NETKY.SK • 22 August 2015, 15:29 • 2 min
Príčiny leteckého nešťastia nad Červeným Kameňom by mali byť známe do mesiaca

SLÁVNICA - Väčšinu faktov, ktoré ozrejmia príčinu tragického leteckého nešťastia nad obcou Červený Kameň, by mali vyšetrovatelia vedieť asi do mesiaca.

slovakia

left justify in out

Myslí si to Juraj Gyenes z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

 

"Samozrejme, že môže ešte niečo vyskočiť, ale gro informácií väčšinou do mesiaca máme. A toto je taký prípad, že verím tomu, že to budeme mať," uviedol dnes pre TASR Gyenes s tým, že výsledkom vyšetrovania bude záverečná správa, ktorá je verejná, umiestnia ju na webovej stránke vyšetrovacieho útvaru.

 

Trosky oboch havarovaných lietadiel L 410 vyšetrovatelia zadržali a momentálne sú umiestnené na letisku Aeroklubu Dubnica nad Váhom v Slávnici. Experti z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru ich začnú skúmať v pondelok (24.8.), nezávislé vyšetrovanie robia po vlastnej línii, bez účasti súdnych znalcov.

 

Pri nácviku hromadného zoskoku parašutistov na nedeľný Letecký deň na letisku v Slávnici došlo vo štvrtok (20.8.) krátko po 9.00 h nad obcou Červený Kameň k zrážke dvoch lietadiel L 410. Na palubách oboch strojov bolo po 17 parašutistov a dvaja členovia posádky. Z 38 pasažierov sa podarilo z lietadiel včas vyskočiť 31 parašutistom, štyria členovia posádky a traja parašutisti nehodu neprežili. Letecký deň pre tragédiu oficiálne zrušili.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies