Príčinu smrti Kim Čong-unovho nevlastného brata zatiaľ nestanovili

NETKY.SK • 21 Február 2017, 10:01 • 2 min
Príčinu smrti Kim Čong-unovho nevlastného brata zatiaľ nestanovili

KUALA LUMPUR - Pitva tela Kim Čong-nama, ktorého minulý týždeň pravdepodobne zavraždili na letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur, preukázala, že príčinou jeho smrti nebolo zlyhanie srdca. Na tele nevlastného brata severokórejského diktátora Kim Čong-una zároveň neboli nájdené nijaké bodné rany alebo stopy po vpichu.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ malajzijského ministerstva zdravotníctva Noor Hisham Abdullah dnes uviedol, že z tela Kim Čong-nama boli odobrané vzorky, ktoré budú podrobené laboratórnej analýze. Na základe jej výsledkov by mala byť stanovená príčina Kim Čong-namovej smrti.

"Definitívne stanovisko budeme môcť zaujať, až keď budeme mať k dispozícii laboratórnu správu," povedal Noor Hisham Abdullah.

Kim Čong-nam bol nevlastným bratom súčasného vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kim Čong-una a najstarším synom ich spoločného otca, bývalého lídra izolovanej komunistickej krajiny Kim Čong-ila.

K zrejmému atentátu naňho došlo minulý pondelok, keď v termináli medzinárodného letiska v Kuala Lumpure čakal na let do Macaa. Kim sa po čine začal sťažovať na prudké bolesti hlavy a zomrel počas prevozu do nemocnice. Zdravotníkom údajne ešte stihol povedať, že naňho na letisku zaútočili sprejom s chemickou látkou.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies