Príčinou smrti bývalého ruského ministra Lesina bol silný úder do hlavy

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 06:30 • 2 min
Príčinou smrti bývalého ruského ministra Lesina bol silný úder do hlavy

WASHINGTON - Príčinou smrti bývalého ruského ministra tlače Michaila Lesina, ktorého vlani v novembri objavili mŕtveho v hotelovej izbe v americkom Washingtone, bol podľa výsledkov pitvy silný úder do hlavy. Informovali o tom dnes svetové agentúry AP a DPA s odvolaním sa na vyjadrenia amerických úradov a médií.

slovakia

left justify in out

Výsledky pitvy potvrdil aj hovorca washingtonskej polície Hugh Carew. Uviedol však, že spôsob smrti súdny lekár doposiaľ neurčil. Poranenia na Lesinovom tele - krku, trupe, rukách aj nohách - mohli byť zapríčinené trestným činom, ale aj nehodou. Carew dodal, že washingtonská polícia aj naďalej pokračuje s vyšetrovaním prípadu.

 

Ruské média po smrti vplyvného politika uvádzali, že podľahol infarktu, pričom sa odvolávali na výroky jeho rodiny.

Lesin bol v rokoch 1999-2004 ruským ministrom pre tlač, rozhlas a televíziu, pričom veľmi často sprevádzal prezidenta Vladimira Putina počas jeho oficiálnych návštev. Od roku 2004 do 2009 zastával post mediálneho poradcu.

 

V roku 2013 sa stal šéfom holdingu Gazprom-Media, ktorý sa označuje za jednu z najväčších mediálnych skupín v Rusku i Európe. O rok neskôr sa však Lesin tejto funkcie vzdal, údajne z rodinných dôvodov.

 

Práve Lesinovi sa tiež pripisujú zásluhy za založenie v angličtine vysielajúcej spravodajskej siete Russia Today, ktorá má podporu ruskej vlády a prináša "ruský pohľad" na udalosti na medzinárodnej politickej scéne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies