Príčinou pádu lietadla s Alexandrovovcami bola zrejme chyba pilota alebo technická porucha

NETKY.SK • 26 December 2016, 09:23 • 2 min
Príčinou pádu lietadla s Alexandrovovcami bola zrejme chyba pilota alebo technická porucha

MOSKVA - Ruský minister dopravy Maxim Sokolov dnes vyhlásil, že pravdepodobnou príčinou nedeľného zrútenia lietadla do vôd Čierneho mora bola chyba pilota alebo technická porucha.

slovakia

left justify in out

 

Haváriu stroja Tu-154 s 84 pasažiermi a ôsmimi členmi posádky na palube zrejme nikto neprežil. K nešťastiu došlo dve minúty po štarte z ruského prímorského mesta Soči. Doposiaľ sa podarilo nájsť 11 tiel obetí.

 

 

 

Minister Sokolov vo vyjadreniach dnes odvysielaných v televízii povedal, že vyšetrovatelia sa sústreďujú na prípadnú chybu pilota alebo na technickú poruchu a že teroristický útok nepatrí medzi hlavné verzie pri vyšetrovaní.

 

Záchranné tímy dnes pokračovali v pátraní po obetiach.

 

 

 

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154 smerovalo na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja, keď sa krátko po vzlietnutí z letiska v Soči zrútilo do Čierneho mora. Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci. Ministerstvo obrany zverejnilo zoznam pasažierov.

 


Do pátrania po ruskom lietadle zapojili zhruba 3500 ľudí, zatiaľ našli 11 tiel

Do pátrania po ruskom vojenskom lietadle, ktoré sa v nedeľu zrútilo do vôd Čierneho mora, zapojili úrady už zhruba 3500 ľudí. Pátranie pokračovalo nepretržite celú noc. Haváriu stroja Tu-154 s 92 ľuďmi na palube nikto neprežil. Doposiaľ sa podarilo nájsť 11 tiel obetí. Informovalo o tom dnes ruské ministerstvo obrany.

 

 

 

Ruský minister dopravy Maxim Sokolov uviedol, že časť trosiek lietadla sa môže nachádzať aj na území Abcházska. Poznamenal, že Abcházsko vyjadrilo ochotu pomáhať pri rozšírení zóny pátrania. Sokolov dodal, že teroristický útok nie je hlavnou verziou vyšetrovateľov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies