Príčinou núdzového pristátia Boeingu 787 Dreamliner bol únik paliva

NETKY.SK • 18 Január 2013, 07:56 • 2 min
Príčinou núdzového pristátia Boeingu 787 Dreamliner bol únik paliva

Príčinou núdzového pristátia Boeingu 787 Dreamliner bol únik paliva - Svet Príčinou poruchy a núdzového pristátia lietadla Boeing 787 Dreamliner v západnom Japonsku bol únik paliva, oznámilo dnes podľa agentúry Reuters japonské ministerstvo dopravy. Minis

slovakia

left justify in out

img

Príčinou poruchy a núdzového pristátia lietadla Boeing 787 Dreamliner v západnom Japonsku bol únik paliva, oznámilo dnes podľa agentúry Reuters japonské ministerstvo dopravy.

Ministerstvo tiež dodalo, že britská spoločnosť, ktorá pre lietadlo vyrába poistné ventily, poruchu prešetruje. Lietadlo Boeing 787 Dreamliner, prevádzkované japonskou leteckou spoločnosťou, v stredu núdzovo pristálo po tom, ako v kokpite zachytili dym. O najnovšom zo série technických problémov, ktoré sužujú toto nové dopravné lietadlo.

Na palube letu ANA č. 692 bolo 137 pasažierov a členov posádky, nikto z nich však pri neplánovanom pristátí v meste Takamacu neutrpel zranenia. Letecká spoločnosť oznámila, že uskutoční mimoriadne prehliadky svojich zvyšných 16 lietadiel Dreamliner.

Moderné lietadlá Boeing 787 Dreamliner zaznamenali sériu problémov s elektrickými a mechanickými systémami, odkedy ich uviedli do prevádzky koncom roku 2011, s vyše trojročným oneskorením.

Minulý týždeň objavili upratovacie čaty oheň v elektrickom systéme pomocnej napájacej jednotky v prázdnom lietadle Dreamliner spoločnosti Japan Airlines (JAL) na Loganovom medzinárodnom letisku v Bostone. Deň na to sa musel ďalší Dreamliner prevádzkovaný JAL vrátiť k terminálu na tomto letisku po úniku paliva počas rolovania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona