Príčinou havárie v Kazani bola chyba pilota

NETKY.SK • 19 November 2013, 18:05 • 2 min
Príčinou havárie v Kazani bola chyba pilota

KAZAŇ – Rusko uviedlo, že piloti Boeingu 737 stratili v Kazani v nízkej výške rýchlosť, čo malo za následok strmý pád stroja a 50 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Medzištátny letecký výbor v utorok skonštatoval, že motory lietadla a ďalšie systémy fungovali bez problémov až do chvíle, kým narazilo na zem. Podľa údajov výboru posádka nezvládla prvý pokus o pristátie a skúšala manéver druhýkrát. Piloti pustili motory na plné obrátky a zdvihli čelo lietadla v ostrom uhle, čo spôsobilo rýchlu stratu rýchlosti. Opäť skúsili získať rýchlosť prudkým klesaním, narazili však pod takmer vertikálnym uhlom do zeme.

Prezident ruskej Tatárskej republiky Rustam Minnichanov na pondelok vyhlásil štátny smútok po tom, ako pri nehode lietadla v hlavnom meste Kazaň počas predošlého večera zahynulo všetkých 50 ľudí na palube vrátane jeho syna Ireka. Medzi obeťami je tiež šéf oblastnej pobočky Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Antonov a dve cudzinky - Ukrajinka a Britka. Boeing 737 spoločnosti Tatarstan letel v nedeľu večer z Moskvy do Kazane so 44 cestujúcimi a šesťčlennou posádkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies